Köttbullar på kalvfärs
Köttbullar på midsommar är en självklarhet. Det här är dem godaste köttbullarna någonsin! Här kommer mitt egna recept, som jag alltid använder mig av.
Kalvfärs 500 g
Grädde 2 dl
Ströbröd 2 msk
Lök, en halv
Kalvfond 1-2 msk
Salt & peppar
Ägg 1 st
Äggula 1 st
Sätt ugnen på 150°. Blanda grädde och ströbröd. Låt svälla några minuter. Hacka löken och stek den mjuk. Blanda ner med ströbrödet och grädden. Tillsätt övriga ingredienser och blanda. Blanda ner färsen och forma till bollar. Stek i smör hastigt så att dem blir brynta och lägg sedan över dem i en form och stek i ugnen tills dem är färdiga, ca 10 minuter. Det går att bara steka dem i stekpannan men man måste vara försiktig när man vänder på dem så att dem inte faller isär.
Jag stekte dem bara i stekpannan denna gång 😉