BY ROSENGRIP

Köttfärslimpa

Köttfärslimpa:

500 g nötfärs

0,75 dl ströbröd

1,5 dl mjölk

1 msk kalvfond

1 msk dijonsenap

1 ägg

1,5 tsk salt

2 msk riven gul lök

2 krm svartpeppar

Sätt ugnen på 200°. Blanda mjölk och ströbröd i en skål och låt det svälla. Blanda ner fond, senap, lök, ägg, salt och peppar. Rör ner köttfärsen sist och blanda ordentligt. Forma till en limpa och lägg i en smord ugnsform. Stek i ugnen i ca 35 minuter eller tills innertemperaturen är 68°.

Svampsås:

6-8 champinjoner

3 dl grädde

1 dl mjölk

1 msk kalvfond

1 msk vetemjöl

1 nypa salt

1 nypa peppar

Stek champinjonerna i smör tills all vätska har försvunnit. Vispa ihop grädde mjölk, fond och vetemjöl i en bunke. Blanda ner med champinjonerna och låt det koka upp. Smaka av med salt & peppar.

Vi åt limpan självklart med kokt potatis & lingonsylt, precis som det ska vara…

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats