När Adam skulle sova igår smet jag iväg och gick på en matlagningskväll med Tefal. Jag har sett fram emot det här eventet länge och det kändes passande med lite egentid efter all oro igår. Vi möttes upp på Foodlab matstudio och började kvällen med lite bubbel. Vi fick lyssna på en lite köttskola som var lärorik.
höstlig dukning
och ett gott glas Vranac till matlagningen och maten
Tefal lanserar nu deras fantastiska Optigrill som är en bordsgrill och ser till att man får perfekt tillagat kött varje gång. Grillen har en sensor som känner av hur mycket som ligger på grillen. Förutom kött kan man även grilla korv, mackor, fisk, hamburgare och kyckling.
Snygga Nina hälsade alla välkomna
sen vart vi indelade i grupper och man fick inta sin station
På menyn stod hängmörad ryggbiff med tryffelpommes, bearnaise och en tomatsallad
full fart i köket
900kr/kg, helt sjukt dyrt kött!
Man ska ta ut köttet minst en timme innan tillagning. Salta innan stekning/grillning och peppra efter.
Rökt salt kryddades biffen med, så gott! Måste köpa hem!
Vi fick även testa Tefals nya fritös som knappt kräver någon olja alls och friteringen sker via ånga.
Jag och Anders var ett bra team
färska örter
Fantastiskt! Grillen har en indikator som piper varje gång köttet når en stekgrad, hur bra? Jag stoppade min när den pep på medium.
Knapriga och inte ett dugg oljiga som vanliga friterade pommes brukar vara, måste ha en hemma
Voila!
Fina Stephanie var där med sin familj
olika upplägg utav alla lag
min mage skrek efter mat vid det här laget
Allt smakade fantastiskt till och med tomatsalladen och alla recept kommer
Eventen i samarbete med Tefal och JMW är dom mysigaste, jag menar se bara stämningen vid bordet. Trevligt sällskap, god mat och att få testa fantastiska produkter. Stort tack för igår!
hej och välkommen till oss