BY ROSENGRIP

Kurdisk Köfte & bulgur

Lunchreceptet uteblev igår pg a tidsbrist men istället levererar jag bra grejer idag.

IMG_2362 (1)

Svärmors goda kurdiska mat! Köfte med bulgur

IMG_2381

.

smör eller olja

1/2 gul lök

2 dl bulgur

2 dl vatten

2 msk tomatpuré

salt

.

Hacka löken och stek i smör eller olja tills den får en fin gul färg. Tillsätt bulgur och stek med i några sekunder. Tillsätt vatten, tomatpuré och lite salt. Låt koka upp och sänk sedan värmen till lägsta. Lägg ett lock på och låt bulguren dra sig ca 10-15 minuter. Rör om efter 10 minuter och kolla ifall all vätska är borta.

IMG_2388

.

500 g köttfärs eller 250 g köttfärs och 250 g lammfärs

1/2 lök

1 äggula

1 liten tomat

1 msk tomatpuré

0.5 dl persilja

1 tsk salt

.

Riv löken och hacka tomat och persilja fint eller hacka allt i en matberedare. Blanda ner tomatpuré. Blanda med köttfärs. Blanda ner äggula och salt. Forma till avlånga tunna ”plattor” och stek på medelvärme. Desto plattare desto godare.

IMG_2406

Älskar, älskar, älskar! Så gott !

IMG_2446

Kurdisk mat in my heart. Tur att jag har en svärmor som kan lära mig 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats