Lunchreceptet uteblev igår pg a tidsbrist men istället levererar jag bra grejer idag.
Svärmors goda kurdiska mat! Köfte med bulgur
.
smör eller olja
1/2 gul lök
2 dl bulgur
2 dl vatten
2 msk tomatpuré
salt
.
Hacka löken och stek i smör eller olja tills den får en fin gul färg. Tillsätt bulgur och stek med i några sekunder. Tillsätt vatten, tomatpuré och lite salt. Låt koka upp och sänk sedan värmen till lägsta. Lägg ett lock på och låt bulguren dra sig ca 10-15 minuter. Rör om efter 10 minuter och kolla ifall all vätska är borta.
.
500 g köttfärs eller 250 g köttfärs och 250 g lammfärs
1/2 lök
1 äggula
1 liten tomat
1 msk tomatpuré
0.5 dl persilja
1 tsk salt
.
Riv löken och hacka tomat och persilja fint eller hacka allt i en matberedare. Blanda ner tomatpuré. Blanda med köttfärs. Blanda ner äggula och salt. Forma till avlånga tunna ”plattor” och stek på medelvärme. Desto plattare desto godare.
Älskar, älskar, älskar! Så gott !
Kurdisk mat in my heart. Tur att jag har en svärmor som kan lära mig 🙂