BY ROSENGRIP

Kycklinggryta med dragon

Här kommer ännu ett recept som jag hittade inne på Touch of taste hemsida i jakt på inspiration till att laga mat med kycklingfond. Älskar smakerna och köttet blir så mört att det bara faller av från benen.

.

1 hel kyckling

2 vitlöksklyftor

6 st champinjoner

2 msk kycklingfond

2 dl vatten

2.5 msk senap

salt & peppar

1 msk maizena

1 msk hackad dragon

1 msk vitvinsvinäger eller vit balsamicovinäger

.

Stycka kycklingen och tvätta den. Finhacka vitlök och skär champinjonerna i fjärdedelar. Bryn kycklingen i olja och ha i vitlöken. Fräs i någon minut och flytta sedan över allt till en kastrull. Bryn champinjonerna och lägg i kastrullen. Tillsätt fond, vatten och grädde. Kokapå medelvärme i 30-40 minuter. Smaka av med senap, salt & peppar. Red grytan med maizena utblandat med lite vatten. Vänd ner dragon och smaksätt med vinägern. Servera med ris!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats