Jag har inte förrän nu förstått hur mycket man egentligen kan byta ut utav det röda köttet mot kyckling. Jag har bara inte tänkt på det så att jag fick en kylväska med Kronfågels nyheter att prova var perfekt för nu förstår jag att man kan faktiskt byta ut det mesta.
Minutskivor, Minutstrimlor, Chicken Ribs och Kycklingkebab. Att kyckling är proteinrikt, fettsnålt och mer hälsosamt visste vi redan men att det vita köttet generera mindre koldioxidutsläpp visste jag inte. Visste du?
Färdigstekt och skivad kycklingkebab som bara behövs värmas och är gjord på svensk kycklinglårfilé
jag är frälst på riktigt, det var verkligen jätte gott och så mycket fräschare
jag gjorde en vitlökssås och en tomatsås till,
.
1 pkt kycklingkebab
2 st pitabröd
salladsblad
skivad paprika
.
Vitlökssås
2 dl creme fraiche
1 st pressad vitlöksklyfta
1 tsk citronsaft
salt & peppar
späd med lite vatten för önskad konsistens
.
Rör ihop allt och ställ in i kylen en stund så att alla smaker går in i varandra
Tomatsås
4 tomater
1 liten lök
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
salt & en nypa socker
.
Hacka tomaterna, vitlöken och löken. Stek allt mjukt i en stekpanna på medelvärme och tills vätskan avdunstat. Tillsätt tomatpuré, salt och socker. Mixa med en stavmixer. Låt kallna i kylen.
Till och med ! Jag var skeptiskt men nu är jag övertygad ! Chicken ”ribs” som är kryddmarinerade och färdiglagade kycklinglår utan skinn så bara att värma och servera.
Yoy are back!!! Finally! <3