BY ROSENGRIP

Kycklingkebab & Chicken Ribs

Jag har inte förrän nu förstått hur mycket man egentligen kan byta ut utav det röda köttet mot kyckling. Jag har bara inte tänkt på det så att jag fick en kylväska med Kronfågels nyheter att prova var perfekt för nu förstår jag att man kan faktiskt byta ut det mesta.

IMG_0458

Minutskivor, Minutstrimlor, Chicken Ribs och Kycklingkebab. Att kyckling är proteinrikt, fettsnålt och mer hälsosamt visste vi redan men att det vita köttet generera mindre koldioxidutsläpp visste jag inte. Visste du?

IMG_2199

Färdigstekt och skivad kycklingkebab som bara behövs värmas och är gjord på svensk kycklinglårfilé

IMG_2243

jag är frälst på riktigt, det var verkligen jätte gott och så mycket fräschare

IMG_2288

jag gjorde en vitlökssås och en tomatsås till,

.

1 pkt kycklingkebab

2 st pitabröd

salladsblad

skivad paprika

.

Vitlökssås

2 dl creme fraiche

1 st pressad vitlöksklyfta

1 tsk citronsaft

salt & peppar

späd med lite vatten för önskad konsistens

.

Rör ihop allt och ställ in i kylen en stund så att alla smaker går in i varandra

Tomatsås

4 tomater

1 liten lök

1 vitlöksklyfta

1 msk tomatpuré

salt & en nypa socker

.

Hacka tomaterna, vitlöken och löken. Stek allt mjukt i en stekpanna på medelvärme och tills vätskan avdunstat. Tillsätt tomatpuré, salt och socker. Mixa med en stavmixer. Låt kallna i kylen.

IMG_2318

Till och med ! Jag var skeptiskt men nu är jag övertygad ! Chicken ”ribs” som är kryddmarinerade och färdiglagade kycklinglår utan skinn så bara att värma och servera.

IMG_2336

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats