Fick bli kvällens middag! Jag har varit sugen på detta jätte länge. Till vingarna åt vi mynta-yoghurtsås och stekt vitlöksbröd.
Vingarna
1 pkt kycklingvingar
saften från en citron
2 msk olivolja
Mat/rapsolja
Valfria kryddor
Tigersås
Mynta – yoghurtsås
2 dl naturell grekisk yoghurt
1 – 2 msk färsk hackad mynta
Salt
1 tsk citronsaft
Bröd
Brödet är tyvärr inte jag som bakat men det är en typ av stekpannebröd
1 vitlöksklyfta
1 msk Smör
Marinera vingarna i olivolja, citron och kryddor. Stek i ugnen på 200° i ca 30-40 minuter. Gör under tiden mynta-yoghurtsåsen, blanda ihop alla ingredienser och låt stå kallt. När vingarna är färdiga ska dem friteras. Man kan antingen fritera i en fritös eller i en kastrull. Jag friterade i en liten kastrull och gjorde då så här. Fyll upp med mat/rapsolja så att det täcker två vingar som ligger på botten. Sätt på högsta värmen och låt oljan bli riktigt varm. Man kan kasta ner en liten brödbit och se ifall oljan har nått rätt temperatur. Brödbiten ska bli mörkbrun på en minut isåfall. Jag la ner två vingar åt gången och lät dem ligga i tills dem fick en fin gyllenbrun färg. När alla vingarna är färdigfriterade häll då tigersåsen i en liten kastrull och låt den koka upp. Späd med 2 msk vatten och låt koka i 2 minuter. Häll sedan såsen över vingarna och blanda ordentligt så att vingarna täcks helt. Låt svalna lite. Lägg smöret i en skål och värm några sekunder i micron. Blanda sedan med en pressad vitlöksklyfta. Bre smöret på brödet och stek några sekunder på varje sida i stekpannan.