BY ROSENGRIP

Lammkebab

Kebab

400 g lammfärs

1 ägg

1 st pressad vitlöksklyfta

1 tsk kummin

0.5 färsk hackad persilja

0.75 tsk salt

1 krm peppar

1 tsk sambal

2 tsk sumak (rivet citronskal går också bra)

.

Blanda alla ingredienser och om man inte har kryddan sumak hemma kan man som sagt använda sig utav citronskal. Forma färsen till avånga korvar och platta sedan till dom som på bilden nedan. Stek eller grilla antingen i ugn eller i en stekpanna.

Lökblandning

2 st rödlök

1 citron

0.5 dl färsk hackad persilja

1 tsk sumak

.

Skiva löken tunt och pressa över en hel citron. Blanda med persilja och sumak.

Yoghurtsås

2 msk turkisk eller grekisk yoghurt

citron

1 pressad vitlöksklyfta

salt

vatten eller mjölk

.

Blanda yoghurt med vitlök och salt. Pressa över lite citron och blanda. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt eller citronsaft. Späd med lite mjölk eller vatten för en tunnare konsistens. Låt stå i kylen. Coops yoghurt är den godaste jag någonsin smakat!

Klyftpotatis

6-8 st potatisar

olivolja

salt

.

Sätt ugnen på 225°. Tvätta och klyfta potatisen. Ringla över lite olja och krydda med salt. Blanda allt ordentligt och sätt in i ugnen. Känn med en sticka eller gaffel efter 20 minuter ifall potatisen är färdig. Om inte låt stekas till den är färdig vilket brukar ta 20-25 minuter.

Servera med ett pitabröd och strö över lite färsk persilja

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. thebestpartofus

    Oh alltså dina recept är verkligen restaurang kvalité! Gjorde dessa idag med nötfärs och dem blev så goda. Tack för att du tar Din tid och lägger ut recept.
    Kram

stats