Efter att jag kom hem igår från djursjukhuset svirrade jag om och åkte in till stan för en Workshop med Lindeman’s. En inspirerande och kreativ kväll kan man lugnt säga. Vi fick prova att göra våra egna drinkar nämligen. Jag älskar Lindeman’s viner som dom är så det var riktigt spännande att få skapa lite magi med hjälp utav Ludvig Grenemom, barchef på Linje Tio och en av Sveriges främsta drinkmakare.
ingredienser var framdukade och det var så svårt att välja
jag små åt utav allt så klart
innan vi började minglade vi lite och fick prova två utav Ludvigs recept som han tagit fram
Lindeman’s Carribean Snow
75 cl Lindemans Chardonnay
8 cl Agavesockerlag
3 st Passionsfrukt
10 cm Kanelstång
Skal från 1 citron
2 st Äpple
5 st Lagerblad
Värm upp alla ingredienser med vinet till 85 grader i 10 min. Servera direkt.
Lindeman’s Fireplace Dream
75 cl Lindemans Shiraz Cabernet
10 cl Rock candy-kryddat sockerlag
3 st Torkade aprikoser
1 st Lakritsrot
2 gram Rooibos-te
10 cm kanelstång
10 st Nejlika
15 st Kryddpeppar
Skal från 1 apelsin
10 skivor Ingefära
Värm upp vinet till 75 grader och lägg därefter till alla ingredienser. Värm sedan upp till 90 grader och låt kryddorna mjukna upp i ca 10 min. Innan servering, låt svalna några grader så att det inte bränns. Servera, garnera gärna med lite extra bitar torkad aprikos.
serverades lite tilltugg
medan en mysig brasa värmde oss 🙂
Viktigt att tänka på när man mixar egna varma vindrinkar är att vinet får en helt annan smakprofil när det värms upp, vilket gör att man får experimentera för att hitta de rätta smakerna. För en lyckad vindrink är det centralt att hitta balansen mellan det söta och kryddiga – det får varken vara för kryddigt eller för sött. Det är också viktigt att välja rätt vin och Lindeman’s boxviner har en bra balans och struktur som är enkla att integrera med vinterns smaktrender.
Designen till de två lådvinerna, Lindeman’s Chardonnay och Lindeman’s Shiraz Cabernet, har inspirerats av svensk vinter. Lindeman’s Limited Edition Design lanseras i december i Systembolagets ordinarie sortiment och finns tillgänglig under en begränsad period.
sen var det dags att skapa magi
jag smaksatte mitt röda vin med socker, kanelstång, nejlika, dadlar, blåbär, äpple och äppeljuice
det vart riktigt gott måste jag säga, så mycket bättre än att köpa färdig glögg och inte lika sött
fina Sandra jobbade i köket bredvid 🙂
det vita vinet smaksatte jag med vitt te, blåbär, passionsfrukt, mango, ananas, socker, kanel, nejlika och aprikos
Tada! Resultatet el magnifique !
medan våra goda flaskor packades ner i våra goodiebags satte vi oss till bords och åt lite gott
ministrone soppa med körsbärstomater och pesto
Carpaccio
Tomteverkstad 🙂 Gissa vad jag ska servera till helgens familjemiddag?