BY ROSENGRIP

Lindeman’s varma vindrinkar

Efter att jag kom hem igår från djursjukhuset svirrade jag om och åkte in till stan för en Workshop med Lindeman’s. En inspirerande och kreativ kväll kan man lugnt säga. Vi fick prova att göra våra egna drinkar nämligen. Jag älskar Lindeman’s viner som dom är så det var riktigt spännande att få skapa lite magi med hjälp utav Ludvig Grenemom, barchef på Linje Tio och en av Sveriges främsta drinkmakare.

IMG_4876

ingredienser var framdukade och det var så svårt att välja

IMG_4880

jag små åt utav allt så klart

IMG_4888

IMG_4918

innan vi började minglade vi lite och fick prova två utav Ludvigs recept som han tagit fram

image003

Lindeman’s Carribean Snow

75 cl Lindemans Chardonnay

8 cl Agavesockerlag

3 st Passionsfrukt

10 cm Kanelstång

Skal från 1 citron

2 st Äpple

5 st Lagerblad

Värm upp alla ingredienser med vinet till 85 grader i 10 min. Servera direkt.

image006

Lindeman’s Fireplace Dream

75 cl Lindemans Shiraz Cabernet

10 cl Rock candy-kryddat sockerlag

3 st Torkade aprikoser

1 st Lakritsrot

2 gram Rooibos-te

10 cm kanelstång

10 st Nejlika

15 st Kryddpeppar

Skal från 1 apelsin

10 skivor Ingefära

Värm upp vinet till 75 grader och lägg därefter till alla ingredienser. Värm sedan upp till 90 grader och låt kryddorna mjukna upp i ca 10 min. Innan servering, låt svalna några grader så att det inte bränns. Servera, garnera gärna med lite extra bitar torkad aprikos.

IMG_4919

serverades lite tilltugg

IMG_4929

medan en mysig brasa värmde oss 🙂

IMG_4950

Viktigt att tänka på när man mixar egna varma vindrinkar är att vinet får en helt annan smakprofil när det värms upp, vilket gör att man får experimentera för att hitta de rätta smakerna. För en lyckad vindrink är det centralt att hitta balansen mellan det söta och kryddiga – det får varken vara för kryddigt eller för sött. Det är också viktigt att välja rätt vin och Lindeman’s boxviner har en bra balans och struktur som är enkla att integrera med vinterns smaktrender.

IMG_5096

Designen till de två lådvinerna, Lindeman’s Chardonnay och Lindeman’s Shiraz Cabernet, har inspirerats av svensk vinter. Lindeman’s Limited Edition Design lanseras i december i Systembolagets ordinarie sortiment och finns tillgänglig under en begränsad period.

Desktop1

sen var det dags att skapa magi

IMG_4953 IMG_4975

jag smaksatte mitt röda vin med socker, kanelstång, nejlika, dadlar, blåbär, äpple och äppeljuice

IMG_4979 IMG_4983

det vart riktigt gott måste jag säga, så mycket bättre än att köpa färdig glögg och inte lika sött

IMG_5013

fina Sandra jobbade i köket bredvid 🙂

IMG_5015

det vita vinet smaksatte jag med vitt te, blåbär, passionsfrukt, mango, ananas, socker, kanel, nejlika och aprikos

IMG_5045

Tada! Resultatet el magnifique !

IMG_5059

medan våra goda flaskor packades ner i våra goodiebags satte vi oss till bords och åt lite gott

IMG_5070

ministrone soppa med körsbärstomater och pesto

IMG_5079

Carpaccio

IMG_5099

Tomteverkstad 🙂 Gissa vad jag ska servera till helgens familjemiddag?

IMG_5136

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats