Jag hade planerat att laga Lövbiffspanna idag och helt plötsligt var det som att någon läste mina tankar när Tefals nya traktörpanna stod utanför dörren. Vad är oddsen?
jag älskar Tefals produkter och lär aldrig byta
bränns aldrig vid och maten tillagas alltid perfekt
skogens guld var en utav ingredienserna i dagens rätt
.
1 liter kantareller
smör
400 g lövbiff
1 lök
2 dl creme fraiche
2 dl grädde
1 dl riven smakrik ost
salt & peppar
1.5 msk kantarellfond
persilja
.
Skär kantarellerna i bitar och låt ”svettas” i en torr stekpanna. Skala och hacka löken. Skär lövbiffen i bitar och salta den. När all vätska avdunstat från svampen tillsätter du en rejäl klick smör. Blanda ner löken och fräs tills den är mjuk. Krydda med salt och peppar Blanda ner lövbiffen och stek en stund tills den nästan är färdig. Tillsätt crème fraîche och blanda allt. Blanda ner fond och grädde. Låt koka upp och ha sedan i osten. Låt puttra någon minut och red med lite maizena om du vill. Ta bort från plattan. Smaka av och krydda eventuellt. Hacka en näve färsk persilja och blanda ner.
.
högsta poäng fick rätten! Smakerna binder sig perfekt med varandra
jag strödde över lite torkade lingon
servera med ris eller kokt potatis och kanske en klick lingonsylt?