.
Bakom lucka 13 döljer sig det här fantastiska julbrödet som jag har tryckt i mig hela dagen igår! En limpa ligger i frysen redo för julafton, den andra lär vara slut imorgon 🙂
.
.
5 dl grovt rågmjöl
7 dl vetemjöl
1 dl solrosfrön
0.5 dl linfrön
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
1 dl russin
2 dl valnötter
1 dl torkade tärnade aprikoser
1 liter filmjölk
2 dl mörk sirap
.
.
Sätt ugnen på 200°. Blanda mjölerna, salt, bikarbonat, linfrön och solrosfrön i en bunke. Blanda ner russin, valnötter och tärnade aprikoser. Blanda ner sirap och filmjölk. Smörj två avlånga brödformar och bröa dom med solroskärnor. Fördela degen i formarna. Grädda i en timme. Sänk värmen till 175° och grädda ytterligare 30 minuter. Stjälp upp brödet på galler och låt svalna.
.
Ser gott ut!