Bakom lucka sexton har vi Mozartkulor! Är ni som jag marsipan och mandelmassa älskare kommer ni inte bli besvikna! Dom här kulorna är försvinnande goda.
.
250 g nougat (odense)
250 g mandelmassa
150-200 g mörk eller ljus choklad
(för mig räckte det med 150g och jag använde ljus marabou)
.
Ställ nougaten i kylen ca 30 minuter så att den blir enklare att jobba med. Skär nougaten i 35 st lika stora bitar. Rulla bitarna till bollar och ställ i kylen. Dela mandelmassan i 35 st lika stora delar och rulla till bollar. Platta ut dom och lägg på nougatbollarna. Slut mandelmassan runt dom och rulla till bollar. Smält chokladen i micro eller i vattenbad. Doppa bollarna i chokladen och lägg på bakplåtspapper. Låt stelna i rumstemeperatur.
Om man vill ha exakt lika stora bitar kan man använda sig utav en hushållsvåg som jag gjorde.