Bakom lucka 21 döljer sig Biryani som är en rätt från södra Asien men också väldigt vanlig i Mellanöstern. Speciellt bland kurderna så här kommer den kurdiska varianten som jag älskar !
.
olja
3 dl ris
3 dl vatten
4 st kycklingfiléer
1.5 dl ärtor
1.5 dl russin
1.5 dl mandlar
1.5 msk biryani krydda
Salt
(Biryani krydda finns t ex på citygross eller i utländska butiker)
.
Koka upp ca 0.5 liter vatten i en liten kastrull och ha i mandlarna. Koka i två minuter och skölj dom sedan med kallt vatten och skala dom. Stek riset i en kastrull i olja. Häll på salt, biryanikrydda och vatten. Koka upp och sänk sedan värmen till ettan och lägg på ett lock. Det tar ca 15 min för riset att bli färdigt. Skär kycklingen i små bitar och stek i en stekpanna tills dom är färdiga. Lägg åt sidan. Bryn russin, mandlar och ärtor i stekpannan. Ha i riset och stek med. Blanda ner kycklingen och låt stekas i ca 1 minut. Rör om hela tiden. Servera !
Hihi min man är kurd han älskar det☺️
Brukar du laga rätten ? 🙂 gör du annorlunda isåfall ? 🙂
Undrar om min kille gillar det, han är kurd 🙂
Många kurder gillar inte pg a att dom inte gillar russin i maten. Jag älskar russin i allt så jag älskar den här rätten !