Bakom lucka 4 finner du dessa gudingar! Oh myyy vad dom var goda, helt perfekta om jag får säga så. Lite sega i mitten och perfekt choklad smak. Enkla att göra också!
.
ca 40 st
75 g mörk choklad
2.5 dl socker
1/2 dl rapsolja
2 ägg
2.5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1/4 tsk salt
Florsocker till garnering
.
.
Bryt chokladen i bitar och smält den i micron. Rör ihop choklad, socker och olja. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Rör till en slät deg. Täck med plastfolié och sätt i kylen 2-3 timmar. Sätt ugnen på 175°. Ta lite av smeten och rulla till en boll. Rulla bollen i florsocker och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Lägg bollarna glest, eftersom de flyter ut när de gräddas. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter. Låt kakorna kallna på galler.
.
Oooh dem måste jag testa, plattar du till bollen??
Nej den rinner ut i ugnen så ha mellanrum mellan bollarna 🙂