BY ROSENGRIP

Lucka 5 – ansjovis cheesecake

Bakom lucka fem gömmer sig ansjovis cheesecake och låt inte namnet lura er! Jag provade denna för första gången på Ikeas julbord och blev helt såld. Alla som har ätit denna hos mig har lovordat den!

250 g kavring

100 g smör

250 g kesella


3 dl gräddfil


1 dl vispgrädde (vispad)


5 gelatinblad


1 finhackad rödlök

2 msk fin skuren dill

200 g finhackad ansjoviskryddad sillfilé

 salt och peppar

Smält smöret. Finhacka kavringen i en matberedare och tillsätt smöret. Lägg brödmixen i en springform och platta ut. Blötlägg och smält gelatinbladen. Blanda samman övriga ingredienser och smaksätt med salt och peppar. Häll i gelatinet och blanda noggrant. Häll smeten i formen med kavring. Låt stå i kylen ca 3-4 timmar, eller tills cheesecaken har stelnat. Bred sikrom på toppen och garnera med dillkvistar.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats