Bakom lucka fem gömmer sig ansjovis cheesecake och låt inte namnet lura er! Jag provade denna för första gången på Ikeas julbord och blev helt såld. Alla som har ätit denna hos mig har lovordat den!
250 g kavring
100 g smör
250 g kesella
3 dl gräddfil
1 dl vispgrädde (vispad)
5 gelatinblad
1 finhackad rödlök
2 msk fin skuren dill
200 g finhackad ansjoviskryddad sillfilé
salt och peppar
Smält smöret. Finhacka kavringen i en matberedare och tillsätt smöret. Lägg brödmixen i en springform och platta ut. Blötlägg och smält gelatinbladen. Blanda samman övriga ingredienser och smaksätt med salt och peppar. Häll i gelatinet och blanda noggrant. Häll smeten i formen med kavring. Låt stå i kylen ca 3-4 timmar, eller tills cheesecaken har stelnat. Bred sikrom på toppen och garnera med dillkvistar.