Bakom lucka fem har vi något till julbordet, är man trött på köttfärs kan man göra köttbullar utav kycklingfärs, smakar lika gott men är nyttigare 🙂
.
400 g kycklingfärs
1 salladslök
1 tsk salt
0.5 msk potatismjöl
1 äggula
1 msk vispgrädde
1.5 msk rapsolja
Panering
0.5 msk kryddpepparkorn
0.5 dl ströbröd
2 krm svartpeppar
.
.
Finhacka salladslöken. Blanda färs med lök, salt, potatismjöl, äggula och grädde. Krossa kryddpepparkornen i mortel. Blanda med ströbröd och peppar. Sätt ugnen på 200° och rulla färsen till lagom stora bollar. Rulla i ströbrödsblandningen och stek dem lite lätt i olja så att dom får en fin färg. Lägg i en ugnsform och efterstek i ugnen ca 10 minuter.
.
Nya favoriter!