Bakom lucka nio döljer sig denna hetta Chiligryta som jag lagade i söndags till middag! Toppbetyg får den!
1.2 kg högrev
1 pkt bacon
2 st gula lökar
2 st morötter
5 st selleristjälkar
8 st vitlöksklyftor
2 st chilipeppar
2 st chipotle-chili
2 msk färsk ingefära
2 burkar krossade tomater
5 dl ljus öl
1 msk honung
1 msk spiskummin
1 msk oregano
2 st lagerblad
1 köttbuljongstärning
salt
2 paprikor
.
Putsa och skär köttet i tärningar. Bryn i en stor kastrull och lägg åt sidan. Strimla bacon och hacka grönsaker (kärna ur chilin). Fräs allt i grytan och lägg tillbaka köttet. Häll ner öl, tomater och honung. Smula ner buljongtärningen och tillsätt kryddorna. Sjud i ca en timme. Hacka paprika och blanda ner. Smaka av med salt och sjud ytterligare i en timme tills köttet är mört.
Vi gjorde detta i förrgår! Och oj, vad gott det var. Jag tror verkligen våra middagsgäster tyckte om det. TACK! Imorgon skall jag testgöra köttbullarna i lucka 7 och jag lyckas med dem skall jag göra det till julafton också 🙂
Åh vad roligt 🙂 för en fastare konsistens kan du skippa löken. Rechen lagade utan lök förra veckan och la i kalvfond. Blev bättre 🙂