BY ROSENGRIP

Middagstips – Kycklingpanna

Kyckling är något jag nog skulle kunna äta varenda dag utan att tröttna!

.

1 st kyckling

2 msk soya

0.5 dl olivolja

2 st  pressade vitlöksklyftor

1-2 msk hackad timjan

1 st citron

1 st paprika

1 st squash

5-6 st champinjoner

6-7 st cocktailtomater

2 dl creme fraiche

3 dl grädde

1 dl marinad

1 msk kycklingfond (går utan)

Salt & peppar

Sätt ugnen på 200° och tvätta kycklingen. Hacka den i dem delarna du vill ha den och lägg i en bunke. Blanda olja, soya, pressad vitlök, timjan, saften från en citron, salt och peppar i en skål. Häll över kycklingen och täck den med en plastpåse (kasta ner den använda citronen också). Låt den vila i någon timme i kylen eller över natten. Desto längre marineringstid desto bättre smak men har man bråttom kan man tillaga den på en gång. Lägg sedan kycklingen på en plåt och häll över marinaden som finns kvar i bunken. Grilla i ugnen tills den är färdig (tar ca 40-60 min). Hacka paprika, champinjoner och squash. Stek till grönsakerna är mjuka och blanda sedan ner delade cocktailtomater. Stek i någon minut till. Ta ut kycklingen och häll av marinaden i en skål. Häll över så mycket marinad som du vill ha över grönsakerna (jag tog 1 dl) och låt puttra upp. Blanda sedan ner grädde, crème fraîche och fond. Smaka av med salt och peppar. Häll över grönsaksblandningen över kycklingen och servera!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats