BY ROSENGRIP

Minestrone soppa med surdegsbröd

God kväll här kommer receptet på Minestrone soppan från förra helgen, bättre sent än aldrig!

IMG_2789

.

1  lök

2 st selleristjälkar

2 st morötter

1 vitlöksklyfta

2 msk tomatpuré

1 liter vatten

500 ml passerade tomater

grönsaksbuljong

0.5 tsk salt

1 tsk oregano

1 pkt bacon

2 dl risoni

.

riven parmesan till servering

.

Hacka, lök vitlök och selleri. Tärna morötterna och skiva bacon. Lägg ner allt i en kastrull och stek i olja. Ha i bacon och stek någon minut till. Tillsätt tomatpuré och stek tills den är brynt. Häll i vatten, passerade tomater, buljong, oregano och salt. Låt puttra ca 15 minuter och tillsätt sedan risoni. Låt puttra några minuter bara tills pastan är färdig. Servera med riven parmesan !

IMG_2808

Riktigt gott!

IMG_2795

Till soppan bakade jag lite bröd på Ramlösa Kvarns mjöler som jag fick hem här om dagen

IMG_1793

.

25 g jäst

150 g färsk surdeg på fullkornsvete

ca6-7 dl ljummet vatten, 37°C

2.5 tsk salt

ca 16 dl Rustique Vetemjöl

.

Lägg jäst och surdeg i en bunke och tillsätt vatten och salt., rör om så att jästen löser sig. Tillsätt mjölet successivt och blanda degen väl i ca 10 minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 1/2 timme. Sätt ugnen på 225°. Arbeta degen väl på mjölat bakbord och dela degen i två lika stora bitar. Forma till något avlånga bröd och låt jäsa ytterligare 20 minuter. Skär vackert mönster i degen och pudra lite mjöl över. Placera en ugnssäker skål med vatten, i nedre delen av ugnen och plåten med bröd strax ovanför. Grädda i ca 30-35 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

.

IMG_2764

Polsk ost och chark, love it !

.

Nu tar jag helg ! 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats