BY ROSENGRIP

Nektarinrutor

8-10 nektariner

4 ägg

4 dl strösocker

5 ½ dl vetemjöl

4 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

100 g smör

2 dl mjölk

0.5 dl socker

100 – 150 g manelmassa

100 g marabou choklad

Skär nektarinerna i bitar. Lägg bitarna i en plastbunke och häll över riven mandelmassa och socker. Lägg på ett lock och skaka ordentligt så att allt rörs om. Smält smör och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst. Vispa ner mjölken. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Blanda ner i äggsmeten och rör om ordentligt. Blanda ner smöret och häll smeten i en långpanna som du har täckt med bakplåtspapper. Strö över frukten och häll över vätskan som är kvar i bunken. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter på 200°. Känn med en sticka om kakan är färdig. Låt svalna och smält chokladen. Ringla över chokladen i tunna ränder över hela kakan. Låt stå i kylen ett tag.

Jätte god och saftig. Går snabbt och enkelt att göra. Ett jätte bra tips om man vill göra något enkelt och kunna bjuda på mycket eftersom det blir en hel del bitar.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats