Ok, nu kommer ett riktigt bra tips på otroligt god middag, nämligen Pulled chicken!
Kronfågels färdiga är bara att värma, snabbt och enkelt!
Vi körde två varianter, en Quesadillas variant och en tortilla variant
Guacamole
.
1 mosad avokado
1 dl gräddfil
1 pressad vitlöksklyfta
salt
citronsaft
.
Blanda avokado, gräddfil och vitlök. Smaka av med salt och citronsaft.
Värm en torr stekpanna. Lägg ett tortillabröd på en tallrik och strö över Pulled chicken. Strö över ost över hela och lägg på ett tortillabröd. Stek i den torra stekpannan ca en minut på varje sida. Håll koll så att det inte bränns.
Bönsalsa
.
3 dl blandade bönor
ca 10 st plommontomater
1 liten rödlök
1 dl hackad färsk persilja
1 msk citronsaft
1 msk olivolja
salt och svartpeppar
.
Sila och skölj bönorna. Skär tomaterna i halvor. Skala och finhacka löken. Blanda allt och tillsätt citronsaft och olja. Smaka av med salt och peppar.
Fetaostkräm
.
3 dl creme fraiche
150 g fetaost
svartpeppar
olivolja
.
Smula fetaosten och blanda med crème fraîche. Smaka av med peppar och ringla lite olivolja över.
Värm i ugnen ca 30 minuter. Dra isär kycklingen med två gafflar, häll över salsa såsen som kommer med. Blanda och servera. Vi fyllde tortillabröd med alla tillbehören.
Mycket snyggt! 🙂