BY ROSENGRIP

Råriven äppelkaka

 

Den här hamnar helt klart rakt in i favorit högen. Riktigt god ! Jag provade att göra hemlagad vaniljsås för första gången också och jag kan säga så här, köpt sås lär det inte bli något mer 😉 

.

IMG_1829

.

4-5 äpplen 

1 dl strösocker 

3 1/2 dl ströbröd 

100 g kallt smör 

.

Sätt ugnen på 175 grader. Skala och riv äpplena grovt. Blanda äpple och socker. Lägg ett lager rivet äpple i en smord ugnssäker form. Strö ströbrödet i ett jämt lager över äpplena. Hyvla över ett till lager smör. Lägg på ett lager rivet äpple och fortsätt varva ingredienserna i samma ordning i formen. Avsluta med ett lager smör. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills den fått en fin färg.

IMG_1886

.

1 vaniljstång 

2 dl grädde

2 dl mjölk

1 dl socker 

4 äggulor

.

Häll mjölken och grädden i en kastrull. Snitta vaniljstången och skrapa ner kärnorna i gräddmjölken. Lägg även i vaniljstången. Koka upp och låt koka ett par minuter. Ta upp vaniljstången och låt svalna. Vispa äggulor och socker pösigt. Tillsätt lite av gräddmjölken och vispa lite till. Häll äggblandningen i kastrullen med gräddmjölk. Låt sjuda sakta på svag värme, utan att koka, under vispning tills den tjocknar. Den får inte koka, då skär den sig. Kyl såsen.

.

IMG_1892

.

Så gott !!! 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats