Skaldjursälskare och pajälskare se hit!
3 dl vetemjöl
125 g smör
0.5 tsk salt
3 msk vatten
Fyllning
1 lök
1 dl babyspenat
125 g tillagad lax
100 g räkor
100 g kräftstjärtar
2 msk färsk hackad dill
3 ägg
3 dl creme fraiche
salt & peppar
.
Sätt ugnen på 200°. Blanda alla ingredienser till paj degen förutom vattnet i en bunke till en gryning massa. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en fin och smidig deg (det gör man bäst med händerna). Smörj en form med löstagbar kant och tryck ut degen i den. Nagga pajskalet och låt stå i frysen ca 10 minuter. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter. Platta till kanterna försiktigt ifall dom har sjunkit ner med en sked eller med händerna. Hacka löken fint och stek den mjuk i lite smör. Blanda lök, spenat, räkor, kräftor och lax i en bunke. Fördela allt jämt i pajskalet. Blanda crème fraîche, ägg, dill, salt och peppar. Häll över i pajskalet och grädda mitt i ugnen ca 25-30 minuter tills pajen har fått en fin färg och ”stannat”.
.
Så gott!
Vad gott det såg ut, ska nog testas någon gång =)