25-30 st
Kakor
150 g smör
3½ dl vetemjöl
3/4 dl strösocker
1 krm salt
2 äggulor
Tosca
100 g smör
1½ dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
2 dl skållad hackad mandel
200 g mörk choklad, jag använde lite ljus också på vissa då den mörka tog slut
Tärna smöret. Blanda mjöl, socker och salt i matberedaren. Tillsätt smöret och äggulorna. Kör snabbt ihop till en deg. Svep in degen i plast och lägg den kallt 30 min. Tag ut degen. Kavla ut degen till en 24×30 cm stor platta. Lägg plattan i en bakpappersklädd form med samma mått. Grädda kakan mitt i ugnen 7–8 min på 175° Medan kakan svalnar börja med att blanda toscasmeten i en kastrull. Koka upp och häll toscan över kakan. Grädda 10–12 min till i ugnen. Skär kakan i rutor när den kommit ut ur ugnen och låt rutorna svalna. Smält chokladen över vattenbad eller i micron. Doppa kakorna som du vill i chokladen och låt dem sedan stelna på bakpapper.
Dem vart riktigt populära!