BY ROSENGRIP

Toscakakor på mördeg

25-30 st

Kakor

150 g smör
3½ dl vetemjöl
3/4 dl strösocker
1 krm salt
2 äggulor

Tosca

100 g smör
1½ dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
2 dl skållad hackad mandel

200 g mörk choklad, jag använde lite ljus också på vissa då den mörka tog slut

Tärna smöret. Blanda mjöl, socker och salt i matberedaren. Tillsätt smöret och äggulorna. Kör snabbt ihop till en deg. Svep in degen i plast och lägg den kallt 30 min. Tag ut degen. Kavla ut degen till en 24×30 cm stor platta. Lägg plattan i en bakpappersklädd form med samma mått. Grädda kakan mitt i ugnen 7–8 min på 175° Medan kakan svalnar börja med att blanda toscasmeten i en kastrull. Koka upp och häll toscan över kakan. Grädda 10–12 min till i ugnen. Skär kakan i rutor när den kommit ut ur ugnen och låt rutorna svalna. Smält chokladen över vattenbad eller i micron. Doppa kakorna som du vill i chokladen och låt dem sedan stelna på bakpapper.

Dem vart riktigt populära!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats