Favoriten, favoriten, favoriten! Denna utsökta paj passar till dem flesta tillställningarna året runt! Vill man inte ha västerbottenost går det alldeles utmärkt att byta ut den mot en annan smakrik ost.
.
Pajskal
3 dl vetemjöl
1 ägg
125 g smör
Fyllning
3 ägg
2 dl grädde
1 dl mjölk
250 g riven västerbottenost
1 krm svartpeppar
0.5 tsk salt
Blanda vetemjöl, smör & ägg i en bunke. Arbeta snabbt ihop till en deg och tryck ut i en form med löstagbar kant. Se till så att degen även kommer upp på sidorna och nagga pajskalet med en gaffel. Låt stå i kylen i 30 minuter. Sätt ugnen på 200°. Ta ut pajskalet från kylen och förgrädda i 10 minuter. Blanda under tiden alla ingredienser till fyllningen. Låt pajskalet svalna lite och häll sedan i fyllningen. Grädda i ytterligare 30 minuter längst ner i ugnen eller tills pajen har ”stannat” och fått en fin färg.