BY ROSENGRIP

Tabasco och Johan Jureskog bjuder på Soul-Food

Idag var jag inbjuden till en spännande presslunch som höll till på restaurang AG i Fridhemsplan. Stjärnkocken och ägare av AG och Rolfs kök är nyligen hemkommen från Lousiana där han fördjupade sig i mattrenden som nu är på väg till Sverige. Nämligen Soul Food! 

IMG_9188

Vi började med att provsmaka lite soya från Kikkoman 

IMG_9184

Och Tabasco pastan, dom som vågade vill säga 😉

IMG_9202

Johan Jureskog tipsade även om hur Tabascos pepparsåser har använts i maten för att lyfta fram smaker

IMG_9203

Charcoal Oysters – grillade ostron med en smör och bröd blandning på toppen var först ut för provsmakning, 

.

Jag gillar inte ostron ! Det är konsistensen som ger mig kväljningar men dessa det var grejer ! 

IMG_9210

Smakade lite som friterad Kyckling om man får förolämpa ostronen så att säga 🙂 

IMG_9241

Vi fick kolla på en video från Louisianaresan och det var fascinerade att se hur dom gamla gatorna i New Orleans’ såg ut annars är man van vid att se dom andra storstäderna i USA, 

IMG_9223

Andra rätten vi fick smaka på var Gumbo ”Creole” – En soppgryta som serveras med ris och bröd. Innehållandes bl a räkor och lax, riktigt god ! 

IMG_9228

Det var kul att äntligen få besöka den berömda köttrestaurangen som man fått höra så mycket om så dit blir det ett till besök inom kort hoppas jag, 

IMG_9246

AGs kladdkaka till efterrätt 

IMG_9249

Alla recept och filmen hittar du inne på 

www.taframdetbasta.com

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats