Header Image

BY ROSENGRIP

Hej och välkommen till mitt nya hem på Vimedbarn.se!

Profile Avatar

Minestrone soppa med surdegsbröd

Publicerad,

God kväll här kommer receptet på Minestrone soppan från förra helgen, bättre sent än aldrig!

IMG_2789

.

1  lök

2 st selleristjälkar

2 st morötter

1 vitlöksklyfta

2 msk tomatpuré

1 liter vatten

500 ml passerade tomater

grönsaksbuljong

0.5 tsk salt

1 tsk oregano

1 pkt bacon

2 dl risoni

.

riven parmesan till servering

.

Hacka, lök vitlök och selleri. Tärna morötterna och skiva bacon. Lägg ner allt i en kastrull och stek i olja. Ha i bacon och stek någon minut till. Tillsätt tomatpuré och stek tills den är brynt. Häll i vatten, passerade tomater, buljong, oregano och salt. Låt puttra ca 15 minuter och tillsätt sedan risoni. Låt puttra några minuter bara tills pastan är färdig. Servera med riven parmesan !

IMG_2808

Riktigt gott!

IMG_2795

Till soppan bakade jag lite bröd på Ramlösa Kvarns mjöler som jag fick hem här om dagen

IMG_1793

.

25 g jäst

150 g färsk surdeg på fullkornsvete

ca6-7 dl ljummet vatten, 37°C

2.5 tsk salt

ca 16 dl Rustique Vetemjöl

.

Lägg jäst och surdeg i en bunke och tillsätt vatten och salt., rör om så att jästen löser sig. Tillsätt mjölet successivt och blanda degen väl i ca 10 minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 1/2 timme. Sätt ugnen på 225°. Arbeta degen väl på mjölat bakbord och dela degen i två lika stora bitar. Forma till något avlånga bröd och låt jäsa ytterligare 20 minuter. Skär vackert mönster i degen och pudra lite mjöl över. Placera en ugnssäker skål med vatten, i nedre delen av ugnen och plåten med bröd strax ovanför. Grädda i ca 30-35 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

.

IMG_2764

Polsk ost och chark, love it !

.

Nu tar jag helg ! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *