En favo! Receptet hittade jag inne hos Fikastunder.
150 g smör
2 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl mjöl
Smält smöret och tag av kastrullen ifrån plattan. Rör ner sockret i smöret. Rör ner kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet. Smöra en form på ca 24 cm och häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen i 175 gr i 15 minuter. Kakan blir lite lös. Låt den svalna.
3 dl grädde
2 st dubbeldaim
1,5 st gelatinblad
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 min. Hacka daimen i små bitar. Koka upp grädden, tag av ifrån plattan och smält ner daimen. Rör även ner gelatinbladen. Häll över kakan. Låt stelna i kyl i minst 4 h. Servera kylskåpskall.
Det lät riktigt gott! Ska testa! Tack för tipset!
Men guuu så otroligt god den där kakan såg ut! Den måste jag bara testa att göra
Tack för tipset!
Godaste kakan!!!!! Så enkel att göra