Om ni gillar äppelkakor eller äppelpajer så är denna ett måste! Jag har hittills inte ätit en äppelpaj som är godare än denna. Jag gillar den med kanel men man kan även göra utan.
5 st äpplen
1 tsk kanel
100 g smör
2,5 dl strösocker
150 g vetemjöl (1 dl = 90 g)
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
1 st ägg, uppvispat
Sätt ugnen på 200°. Skala,kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor. Smörj en pajform och lägg i äppelklyftorna. Strö över kanel. Smält smöret och låt det svalna. Blanda alla torra ingredienser och rör ner det smälta smöret och ägget. Bred degen över äppelskivorna. Platta till den överallt och pudra med kanel innan gräddningen. Grädda i ca 40 minuter på nedersta delen i ugnen tills pajen får en gyllen brun färg.
utan kanel
med kanel
Åh, den måste jag testa. Ser gudomligt ut!
Kram