Header Image

BY ROSENGRIP

Hej och välkommen till mitt nya hem på Vimedbarn.se!

Profile Avatar

Knäckig äppelpaj

Publicerad,

Om ni gillar äppelkakor eller äppelpajer så är denna ett måste! Jag har hittills inte ätit en äppelpaj som är godare än denna. Jag gillar den med kanel men man kan även göra utan.

5 st äpplen

1 tsk kanel

100 g smör

2,5 dl strösocker

150 g vetemjöl (1 dl = 90 g)

1 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

0,5 tsk salt

1 st ägg, uppvispat

Sätt ugnen på 200°. Skala,kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor. Smörj en pajform och lägg i äppelklyftorna. Strö över kanel. Smält smöret och låt det svalna. Blanda alla torra ingredienser och rör ner det smälta smöret och ägget. Bred degen över äppelskivorna. Platta till den överallt och pudra med kanel innan gräddningen. Grädda i ca 40 minuter på nedersta delen i ugnen tills pajen får en gyllen brun färg.

utan kanel

med kanel

1 Kommentar

  1. Åh, den måste jag testa. Ser gudomligt ut!

    Kram

Lämna ett svar till Rebecka Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *