Valfri pasta
2 st kycklingfilé
8 st champinjoner eller annan svamp
en halv gul lök
2 klyftor vitlök
2 msk mjöl
2 dl mjölk
4 dl grädde eller creme fraiché
2 tsk soya
2 msk vinäger eller citronsaft
Färsk hackad basilika
Salt & peppar
Parmesanost
Koka pasta. Skär champinjoner i kvartar, hacka lök och vitlök. Stek i en stekpanna tills allt får en brun fin färg. Tillsätt mjöl och rör om. Tillsätt mjölken och grädden under omröring. Låt koka några minuter och skär kycklingen i bitar under tiden. Stek kycklingen i en annan stekpanna tills den är färdig och krydda med salt och peppar. Blanda ner kycklingen i pastasåsen och rör ner hackad basilika. Smaka av med salt, peppar, soya och vinäger/citronsaft. Blanda ner den kokta pastan och servera med riven parmesanost.
Sååå, nu har jag lagat detta recept 2 gånger (senast häromdagen) och det blir dagens middag också. En ny favorit, helt klart! TACK för dina recept!!!
Vad kul att höra :):) kram på dig
Åh tack så för alla dina matlagningstips! jag är verkligen fantasilös, du hjälper mig genom veckorna haha 😀 fortsätt så
Lagade din kycklingpasta idag super gott blev det! Fortsätt med dina inspirerande recept 😀
Tack för tipset! Jädrans vad gott det var!:)
Vad kul att ni tyckte om den :):):)