BY ROSENGRIP

Kycklingpasta

Valfri pasta

2 st kycklingfilé

8 st champinjoner eller annan svamp

en halv gul lök

2 klyftor vitlök

2 msk mjöl

2 dl mjölk

4 dl grädde eller creme fraiché

2 tsk soya

2 msk vinäger eller citronsaft

Färsk hackad basilika

Salt & peppar

Parmesanost

 

Koka pasta. Skär champinjoner i kvartar, hacka lök och vitlök. Stek i en stekpanna tills allt får en brun fin färg. Tillsätt mjöl och rör om. Tillsätt mjölken och grädden under omröring. Låt koka några minuter och skär kycklingen i bitar under tiden. Stek kycklingen i en annan stekpanna tills den är färdig och krydda med salt och peppar. Blanda ner kycklingen i pastasåsen och rör ner hackad basilika. Smaka av med salt, peppar, soya och vinäger/citronsaft. Blanda ner den kokta pastan och servera med riven parmesanost.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. L

    Sååå, nu har jag lagat detta recept 2 gånger (senast häromdagen) och det blir dagens middag också. En ny favorit, helt klart! TACK för dina recept!!!

  2. sonja

    Åh tack så för alla dina matlagningstips! jag är verkligen fantasilös, du hjälper mig genom veckorna haha 😀 fortsätt så

stats