ca 25 kakor
100 gmjukt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2 1/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat (alt 1 tsk bakpulver)
1 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör, strösocker och sirap krämigt. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och malen ingefära och vänd ner det i smeten. Dela degen och rulla ut till två längder. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite. Grädda längderna gyllene i mitten av ugnen i 12-15 minuter. Låt dem svalna en aning och skär sedan längderna på snedden. Låt sirapskakorna svalna på plåten.
Vi vill ha recept på sernik tack för en bra blogg
Hawzin,
Det kommer 🙂
ååh det är ju så gott !! 🙂
Så gott! Funderar på att baka dem med saffran någon dag, för lite adventsfeeling:)
Karin,
Ja det tänkte jag också på men fastnade nu på saffrans biscotti istället 🙂