Favorit i repris!
75 g smör
1 dl strösocker
2 ägg
1 msk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 nektariner
Rör smör och socker poröst. Rör i äggen och tillsätt vaniljsocker, mjöl och bakpulver. Blanda ihop till en smet. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant. Dela nektarinerna i klyftor och stick ner i smeten. Grädda i 20 minuter på 175 grader
Tosca:
1 1/2 dl havregryn
75 g smör
3/4 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk
Blanda havregryn, smör, socker, mjöl och mjölk i en kastrull. Sjud under omrörning tills mjölet reder glasyren, den får inte koka. Bred snabbt över glasyren på kakan. Sätt in kakan i ugnen igen och grädda den färdig, 15–20 minuter tills ytan fått fin färg.