BY ROSENGRIP

Nektarinkaka med tosca

Favorit i repris!

75 g smör


1 dl strösocker

2 ägg


1 msk vaniljsocker


2 dl vetemjöl


1 tsk bakpulver

3 nektariner

Rör smör och socker poröst. 
Rör i äggen och tillsätt vaniljsocker, mjöl och bakpulver.
 Blanda ihop till en smet.
 Häll smeten i en smord form med löstagbar kant.
 Dela nektarinerna i klyftor och stick ner i smeten.
Grädda i 20 minuter på 175 grader

Tosca:


1 1/2 dl havregryn

75 g smör


3/4 dl strösocker


1 msk vetemjöl


1 msk mjölk

Blanda havregryn, smör, socker, mjöl och mjölk i en kastrull.
 Sjud under omrörning tills mjölet reder glasyren, den får inte koka.
 Bred snabbt över glasyren på kakan. 
Sätt in kakan i ugnen igen och grädda den färdig, 15–20 minuter tills ytan fått fin färg.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats