Börjar dagen med ett fantastiskt recept så här på morgon kvisten! Vilken hit denna kaka blev 🙂
.
3-4 päron beroende på storlek
150 g smör
3 dl socker
3 dl vetemjöl
3 ägg
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
0.5 tsk kardemumma
100 g hackad vit choklad
Sätt ugnen på 200°. Skala och klyfta päronen. Lägg klyftorna i en bunke och strö över lite kardemumma om man vill annars går det bra utan. Rör om ordentligt. Smöra och bröa en form med löstagbar kant. Smält smöret i en stor kastrull och låt svalna lite. Blanda ner socker och rör om. Blanda ner vetemjöl, bakpulver, kardemumma och vaniljsocker. Rör om ordentligt. Blanda ner äggen ett i taget och rör ner hackad choklad. Blanda ner päronklyftorna i smeten och häll i formen. Sätt in i ugnen ca 35 minuter eller tills kakan är färdig. Känn med en sticka om du är osäker.