BY ROSENGRIP

Päronkaka med kardemumma & vit choklad

Börjar dagen med ett fantastiskt recept så här på morgon kvisten! Vilken hit denna kaka blev 🙂

.

3-4 päron beroende på storlek

150 g smör

3 dl socker

3 dl vetemjöl

3 ägg

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

0.5 tsk kardemumma

100 g hackad vit choklad

Sätt ugnen på 200°. Skala och klyfta päronen. Lägg klyftorna i en bunke och strö över lite kardemumma om man vill annars går det bra utan. Rör om ordentligt. Smöra och bröa en form med löstagbar kant. Smält smöret i en stor kastrull och låt svalna lite. Blanda ner socker och rör om. Blanda ner vetemjöl, bakpulver, kardemumma och vaniljsocker. Rör om ordentligt. Blanda ner äggen ett i taget och rör ner hackad choklad. Blanda ner päronklyftorna i smeten och häll i formen. Sätt in i ugnen ca 35 minuter eller tills kakan är färdig. Känn med en sticka om du är osäker.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats