BY ROSENGRIP

Äppelmazarin kaka

Den här kakan bakade jag när vi hade Rechens släktingar över på fika. Den tog slut blixtsnabbt!

150 g smör

2 dl socker

200 g mandelmassa

3 ägg

1.5 dl vetemjöl

2 dl äppelmos

2 äpplen

2 krm socker

1 krm kanel

.

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en springform ca 22-24 cm. Vispa smör & socker med en elvisp. Riv och blanda ner mandelmassan. Rör ner ägg, mjöl och äppelmos. Skala & kärna ur äpplena. Skär det ena i tunna skivor och den andra i tärningar. Blanda ner det tärnade äpplet i smeten och häll ner i formen. Dekorera med dem tunna äppelskivorna och tryck ner dem lite i smeten. Blanda kanel & socker och strö över. Grädda i ugnen ca 35-40 minuter.

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Helen

    Jag gjorde denna kaka igår och den var verkligen både enkel och supergod, dock fick jag ha den i ugnen 60min. Tack för tipset på en smidig kaka!

  2. Nadja

    Åhh vad gott! Den ska jag baka imorgon 🙂 en snabb fråga, vad för slags äpplen använde du dig av eller spelar det ingen roll?

    1. Daniella

      Det tycker jag 🙂 Jag använde sådana där gul-gröna men det går nog bra med vilka som helst. 🙂 lycka till 🙂

stats