Den här kakan bakade jag när vi hade Rechens släktingar över på fika. Den tog slut blixtsnabbt!
150 g smör
2 dl socker
200 g mandelmassa
3 ägg
1.5 dl vetemjöl
2 dl äppelmos
2 äpplen
2 krm socker
1 krm kanel
.
Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en springform ca 22-24 cm. Vispa smör & socker med en elvisp. Riv och blanda ner mandelmassan. Rör ner ägg, mjöl och äppelmos. Skala & kärna ur äpplena. Skär det ena i tunna skivor och den andra i tärningar. Blanda ner det tärnade äpplet i smeten och häll ner i formen. Dekorera med dem tunna äppelskivorna och tryck ner dem lite i smeten. Blanda kanel & socker och strö över. Grädda i ugnen ca 35-40 minuter.
Tack Daniella! 🙂
Jag gjorde denna kaka igår och den var verkligen både enkel och supergod, dock fick jag ha den i ugnen 60min. Tack för tipset på en smidig kaka!
Åhh vad gott! Den ska jag baka imorgon 🙂 en snabb fråga, vad för slags äpplen använde du dig av eller spelar det ingen roll?
Det tycker jag 🙂 Jag använde sådana där gul-gröna men det går nog bra med vilka som helst. 🙂 lycka till 🙂