Mums, mums, mums! Säger vi till denna!
.
Paj
125 g smör
1 dl socker
1 dl havregryn
2 dl vetemjöl
Fyllning
3 dl vispgrädde
1.5 dl ljus sirap
1.5 dl socker
1.5 tsk vaniljsocker
50 g smör
.
Smält smör och blanda med mjöl, socker och havregryn. Arbeta ihop till en smidig deg och tryck ut i en smord form med löstagbar kant. Ställ i kylen i 30 minuter och sätt ugnen på 200. Förgrädda pajskalet 10 minuter i ugnen och låt svalna. Koka under tiden upp sirap, socker och grädde. Låt koka ca 20 minuter på medelvärme. Rör om då och då. Ta kastrullen från plattan och rör ner vaniljsocker och smör. Låt svalna. Häll smeten i pajformen och låt stå i kylen i minst en timme.
Prövade ut den men la till lakrits. Väldigt mumsig ^^
Ska man inte grädda den ytterligare än gång? räcker det att grädda pajskalet endast 10 min? vill absolut testa denna
det räcker med 10 minuter och den ska inte gräddas ytterligare en gång 🙂 testa!