BY ROSENGRIP

Kolapaj

Mums, mums, mums! Säger vi till denna!

.

Paj

125 g smör

1 dl socker

1 dl havregryn

2 dl vetemjöl

Fyllning

3 dl vispgrädde

1.5 dl ljus sirap

1.5 dl socker

1.5 tsk vaniljsocker

50 g smör

.

Smält smör och blanda med mjöl, socker och havregryn. Arbeta ihop till en smidig deg och tryck ut i en smord form med löstagbar kant. Ställ i kylen i 30 minuter och sätt ugnen på 200. Förgrädda pajskalet 10 minuter i ugnen och låt svalna. Koka under tiden upp sirap, socker och grädde. Låt koka ca 20 minuter på medelvärme. Rör om då och då. Ta kastrullen från plattan och rör ner vaniljsocker och smör. Låt svalna. Häll smeten i pajformen och låt stå i kylen i minst en timme.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Puki

    Ska man inte grädda den ytterligare än gång? räcker det att grädda pajskalet endast 10 min? vill absolut testa denna

stats