Här kommer ännu ett recept som jag hittade inne på Touch of taste hemsida i jakt på inspiration till att laga mat med kycklingfond. Älskar smakerna och köttet blir så mört att det bara faller av från benen.
.
1 hel kyckling
2 vitlöksklyftor
6 st champinjoner
2 msk kycklingfond
2 dl vatten
2.5 msk senap
salt & peppar
1 msk maizena
1 msk hackad dragon
1 msk vitvinsvinäger eller vit balsamicovinäger
.
Stycka kycklingen och tvätta den. Finhacka vitlök och skär champinjonerna i fjärdedelar. Bryn kycklingen i olja och ha i vitlöken. Fräs i någon minut och flytta sedan över allt till en kastrull. Bryn champinjonerna och lägg i kastrullen. Tillsätt fond, vatten och grädde. Kokapå medelvärme i 30-40 minuter. Smaka av med senap, salt & peppar. Red grytan med maizena utblandat med lite vatten. Vänd ner dragon och smaksätt med vinägern. Servera med ris!