BY ROSENGRIP

Kycklingfilé Caprese

Denna rätt går nog hem hos alla och smakkombinationerna är perfekta! Kycklingen smälter i munnen när den får stekas i pannan med ett lock på. Utan lock blir den lätt torr annars. Så gott!

IMG_7416.

4 kycklingfilér

3 vitlöksklyftor

1 pkt cocktailtomater

1 kruka basilika

1 pkt mozarella

olivolja salt & peppar

balsamvinäger

.

Sätt ugnen på grill 225°. Salta & peppra kycklingfiléerna. Stek i olivolja i en stor stekpanna med lock på medelvärme ca 10 minuter på varje sida eller tills kycklingfilérna är färdiga. Halvera cocktailtomaterna och hacka basilikan. Värm lite olivolja i en liten kastrull eller i en annan stekpanna och pressa ner vitlöksklyftorna. Stek i ca 1 minut på medelvärme och ha sedan i cocktail tomaterna. Stek tills tomaterna börjar blir rynkiga och ta sedan bort från värmen. Rör försiktigt ner den hackade basilikan. Skiva mozzarellan så att det blir åtta skivor och fördela över kycklingfilérna i stekpannan. Häll över tomatblandningen och fortsätt stek i stekpannan med locket på eller sätt in stekpannan i ugnen. Ska man gratinera istället för att steka måste stekpannan tåla ugn. Ta ut ur ugnen eller ta bort stekpannan från plattan när mozzarellan har smält och fått en fin färg. Häll ner lite balsamico vinäger i pannan och servera.

IMG_7421

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats