Den här varianten är lite mjuk av sig i konsistensen och inte så torr vilket jag tycker är riktigt gott!
3-4 äpplen beroende på storlek
0.5 tsk kanel
1 tsk socker
.
2 ägg
1.5 dl socker
0.5 tsk kardemumma
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
100 g smör
1.5 dl mjölk
mandel, hackad
Sätt ugnen på 175°. Blanda äpplena med socker och kanel. Rör om ordentligt tills allt är fördelat. Smält smöret & låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner smör, mjölk och kardemumma. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke och rör ner i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form. Stick i äpplena i smeten och strö över hackad mandel. Sätt in i mitten utav ugnen i ca 45-50 minuter. Känn med en sticka ifall kakan är färdig!