BY ROSENGRIP

Äppelkaka med mandel

Den här varianten är lite mjuk av sig i konsistensen och inte så torr vilket jag tycker är riktigt gott!

3-4 äpplen beroende på storlek

0.5 tsk kanel

1 tsk socker

.

2 ägg

1.5 dl socker

0.5 tsk kardemumma

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

4 dl vetemjöl

100 g smör

1.5 dl mjölk

mandel, hackad

Sätt ugnen på 175°. Blanda äpplena med socker och kanel. Rör om ordentligt tills allt är fördelat. Smält smöret & låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt.  Blanda ner smör, mjölk och kardemumma. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke och rör ner i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form. Stick i äpplena i smeten och strö över hackad mandel. Sätt in i mitten utav ugnen i ca 45-50 minuter. Känn med en sticka ifall kakan är färdig!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats