Ett jätte bra tips om man vill göra något enkelt och kunna bjuda på mycket eftersom det blir en hel del bitar. Låt helst stå i kylen över natten tätt förslutna. Jag tycker rutorna blir mycket saftigare då!
8-10 äpplen
4 ägg
4 dl strösocker
5 ½ dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
100 g smör
2 dl mjölk
Till äpplena
1 dl socker
1 ½ msk kanel
Glasyr
100 g vit choklad
1 burk dulce de leche (koka burken i max 1.5 tim)
Skala och skär äpplen i bitar. Lägg bitarna i en plastbunke och häll över kanel och socker. Lägg på ett lock och skaka ordentligt så att allt rörs om. Smält smör och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst. Vispa ner mjölken. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Blanda ner i äggsmeten och rör om ordentligt. Blanda ner smöret och häll smeten i en långpanna som du har täckt med bakplåtspapper. Strö över äpplena och häll över vätskan som är kvar i bunken. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter på 200°. Känn med en sticka om kakan är färdig. Låt svalna och när den har gjort det, smält chokladen och ringla över. Låt chokladen stelna och bre sedan över dulce del leche.
Hej! Tycker du att man kan ta skivad banan om man ej gillar äpplen eller bör man ta ”hårdare” frukt för att kakan ska hålla sin form? 🙂
Tusen tack för svar! Kraam
Gigi,
Hm vad svår fråga, jag tror att inte att det ska vara några problem med banan eftersom kakan i sig är så fast i konsistensen men jag har aldrig provat så jag kan inte vara säker. Jag tycker du ska prova eftersom banan och dulce de leche är en så god kombo. Återkom gärna hur den blev och lycka till 🙂
Kram
fan inte schysst o lägga upp massa recept på bakverk när jag sitter i shanghai utan ugn! 🙁
Ser farligt goda ut!!
låter som ett fantastiskt recept! Speciellt om man älskar dulce de lece som jag! <3