BY ROSENGRIP

Äppelrutor deluxe

 Ett jätte bra tips om man vill göra något enkelt och kunna bjuda på mycket eftersom det blir en hel del bitar. Låt helst stå i kylen över natten tätt förslutna. Jag tycker rutorna blir mycket saftigare då!

8-10 äpplen

4 ägg

4 dl strösocker

5 ½ dl vetemjöl

4 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

100 g smör

2 dl mjölk

Till äpplena

1 dl socker

1 ½ msk kanel

Glasyr

100 g vit choklad

1 burk dulce de leche (koka burken i max 1.5 tim)

Skala och skär äpplen i bitar. Lägg bitarna i en plastbunke och häll över kanel och socker. Lägg på ett lock och skaka ordentligt så att allt rörs om. Smält smör och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst. Vispa ner mjölken. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Blanda ner i äggsmeten och rör om ordentligt. Blanda ner smöret och häll smeten i en långpanna som du har täckt med bakplåtspapper. Strö över äpplena och häll över vätskan som är kvar i bunken. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter på 200°. Känn med en sticka om kakan är färdig. Låt svalna och när den har gjort det, smält chokladen och ringla över. Låt chokladen stelna och bre sedan över dulce del leche.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Gigi

    Hej! Tycker du att man kan ta skivad banan om man ej gillar äpplen eller bör man ta ”hårdare” frukt för att kakan ska hålla sin form? 🙂
    Tusen tack för svar! Kraam

    1. Daniella

      Gigi,
      Hm vad svår fråga, jag tror att inte att det ska vara några problem med banan eftersom kakan i sig är så fast i konsistensen men jag har aldrig provat så jag kan inte vara säker. Jag tycker du ska prova eftersom banan och dulce de leche är en så god kombo. Återkom gärna hur den blev och lycka till 🙂

      Kram

stats