BY ROSENGRIP

Är det ok att amma längre?

Jag blev tillfrågad ifall jag ville vara med i Vi föräldrars föräldrarduell och ämnet var amning och vad man tyckte om att amma längre än ett år. Det är dock viktigt att respektera allas åsikter och förstå att alla tänker och gör olika. Det finns inga rätt och fel. Alla måste få göra som dem vill och känner för.

.

Vad tycker ni själva? Långtidsamning eller räcker det gott och väl med ett år?

Tidningen är nu ute i butik ifall ni vill läsa hur jag tycker och tänker

I eftermiddag dyker det upp en rolig tävling så kika in lite senare 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sandra Rogers

  Åh, det med amning är ett känsligt ämne för många. Likaså för mig, jag är så monumentalt tacksam över att amningen fungerar bra, this time around då jag kämpade en hel del med Wilhelm. Då slutade jag amma när han var fyra och en halv månad, på grund av olika orsaker men av dem var att jag upplevde att mjölken sinade, jag vantrivdes med det och kände mig alltid otillräcklig. Nu i efterhand vet vi att bebbe nummer två blev till när Wilhelm var fyra månader, kanske orkade inte kroppen med en ny graviditet så snabbt och att producera tillräckligt med mjölk. Jag vet inte. Iallafall, så håller jag med om att det inte skulle kännas naturligt för mig. Även om jag känner kvinnor som ammar längre än ett år, när jag tittar på dem känns det helt okej, inte alls konstigt. Även om jag inte alls på något sätt hade klarat av att ta min ettåring till mig och erbjuda honom bröstet. Det är ändå ett spännande ämne, höra föräldrars resonemang. Nu kom vår tös ut liten och eftersom amningen fungerar så bra, och vi endast tänkte oss två barn passar jag på att försöka njuta. Däremot anser jag att det är väldigt viktigt att även min man får ha en åsikt om hur länge jag skall/bör amma. Det är, konstigt nog, en naturlig åsikt. Jag är ju den som får bära på babyn, genomgå smärtan i förlossning och dessutom göda henne från min kropp. Bara det, att jag får uppleva all det kan ibland kännas orättvist att mannen ”missar” allt det där som är så sjukt häftigt. Samtidigt tungt, jobbigt och oerhört krävande, såklart. Jag kommer nog därför ”bara” amma Alba ungefär lika länge som jag ammande Wille, lite pga andra skäl men också för att det känns rätt och lagom för oss. Jag önskar så innerligt att jag tillhörde den kategorin kvinnor som alltid njöt av just amningen. Det skulle onekligen förenkla allting.

  Oj, så långt det blev. Jag måste nu köpa tidningen för att läsa mer!
  Kram

  1. Daniella

   Sandra, Håller med dig att det inte alls känns konstigt ifall andra gör det och det är också för att man helt enkelt inte lägger sig eller tänker på vad andra gör och inte. Alla måste få göra det som känns bäst och bekvämast för dem 🙂

   stor kram till er 🙂

stats