Det man ska undvika att ge till barn är
Salt och saltade livsmedel
Honung
Kålrot, rova, spenat, rödbeta och kinakål
När jag gör storkok för några dagar ångkokar jag,
8 st normalstora potatisar
8 st normalstora morötter
8 st broccoli buketter
400 g kycklingfilé
8 tsk rapsolja
1-2 dl vatten från ångkoket
Jag skalar potatis och morötter som jag sköljer noggrant och skär i bitar. Sköljer broccolin (går jätte bra med fryst också eftersom det är samma näringsvärde). Sköljer kycklingfilén och skär den i bitar. Sedan ångkokar jag allt för sig eftersom alla råvaror blir färdiga olika fort och jag vill inte överkoka något då näringen försvinner. Sedan blandar jag allt i en bunke och tillsätter mellan 6-8 tsk rapsolja och 1-2 dl vatten från ångkoket. Sedan kryddar jag med det som finns hemma t ex lite peppar, timjan, basilika eller någon annan örtkrydda. Kryddor går jätte bra i barnmat men kolla innehållsförteckningarna då blandningar oftast innehåller salt. Jag mosar allt med en stavmixer och portionerar i matlådor och i barnmatsburkar som jag sedan fryser in när maten har svalnat.