BY ROSENGRIP

Beaujolaisviner som lyfter vårens matupplevelser

Hur många gånger har man inte stått på Systembolaget och velat mellan vilket vin man ska köpa? Jag har iallafall gjort det för många gånger men nu efter några år så har jag lite mer kött på benen. Jag tänkte därför börja dela med mig lite vintips till er ifall ni vill så klart.

IMG_2380

Först ut är dessa två röda Beaujolaisviner som är friska och lätta istället för fylliga med kraftig karaktär. Hur många gånger har man velat dricka ett rött glas vin istället för ett vitt när man äter fisk eller ljust kött? Nu finns det ett som passar utmärkt och att dom sedan kommer från ett utav Frankrikes mest kända vinhus Georges Duboeuf är ännu bättre!

IMG_2394

 

Beaujolais Village serveras lätt kyld ca 12-15 grader och passar till fisk, kyckling, fläsk och charkuterier. Vinet har en harmonisk karaktär och är mjuk och lätt i smaken med inslag av bl a jordgubb och vinbär samt med en frisk syra.

Morgon är ett läskande vin med smaker utav bär och frisk syra. Den serveras sval och gör sig utmärkt tillsammans med sallader, ljust kött och rådjur.

Båda under hundringen på systemet !

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats