Så där inför fredagskvällen kommer det ett super middagstips, nämligen en klassisk Biff rydberg! Kan inte bli fel 🙂
.
400 – 500 g oxfilé
1 gul lök
ca 6-8 potatisar
2 äggulor
salt & peppar
smör & olja
färsk persilja
Senapsmousse
1 dl grädde
1.5 msk dijonsenap
.
Vispa grädden till moussen och blanda ner senap. Ställ i kylskåpet medan du lagar maten. Putsa och skär oxfilén i bitar. Skala och tärna potatisen. Hacka lök fint. Stek löken i smör på svag värme tills den är mjuk och gyllene. Salta och peppra den lite. Stek potatisen i en annan panna i smör och olja tills den är färdig. Salta och ställ åt sidan. Ställ potatis och lök i ugnen så att dom håller sig varma medan du steker köttet. Stek oxfilén på hög värme i olja och smör tills den har fått en fin färg och är lite rosa i mitten. Salta och peppra. Servera med äggulor, senapsmousse och lite persilja.