BY ROSENGRIP

Biff rydberg

Så där inför fredagskvällen kommer det ett super middagstips, nämligen en klassisk Biff rydberg! Kan inte bli fel 🙂

.

400 – 500 g oxfilé

1 gul lök

ca 6-8 potatisar

2 äggulor

salt & peppar

smör & olja

färsk persilja

Senapsmousse

1 dl grädde

1.5 msk dijonsenap

.

Vispa grädden till moussen och blanda ner senap. Ställ i kylskåpet medan du lagar maten. Putsa och skär oxfilén i bitar. Skala och tärna potatisen. Hacka lök fint. Stek löken i smör på svag värme tills den är mjuk och gyllene. Salta och peppra den lite. Stek potatisen i en annan panna i smör och olja tills den är färdig. Salta och ställ åt sidan. Ställ potatis och lök i ugnen så att dom håller sig varma medan du steker köttet. Stek oxfilén på hög värme i olja och smör tills den har fått en fin färg och är lite rosa i mitten. Salta och peppra. Servera med äggulor, senapsmousse och lite persilja.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats